Γαρίδες Λεμονάτες. Αυτή τη Παρασκευή αλλά και τις δύο επόμενες θα είμαστε αφοσιωμένοι στις συνταγές με γαρίδες. Τρεις συνταγές που αναδεικνύουν τη φινετσάτη γεύση της γαρίδας και θα αποκτήσουν μια θέση στις αγαπημένες θαλασσινές συνταγές σας. Έχετε ήδη ξεχωρίσει τη γαριδομακαρονάδα και αν αγαπάτε τη γεύση και το άρωμα της γαρίδας θα αγαπήσετε και τις επόμενες συνταγές.
Ο αγαπημένος τρόπος να απολαμβάνω τα θαλασσινά είναι σε ένα παραδοσιακό ταβερνάκι δίπλα στη θάλασσα με ένα ποτηράκι ούζο. Είναι μία εικόνα που μου θυμίζει έντονα καλοκαιρινές διακοπές, ήλιο, ξεκούραση και χαλάρωση. Δυστυχώς οι ρυθμοί της πόλης έχουν κάνει σπάνιες αυτές τις στιγμές και ίσως γι αυτό και πιο νοσταλγικές.
Ψάχνω λοιπόν πάντα να βρω νέους τρόπους για να απολαύσω τα θαλασσινά στο σπίτι μου και τα αφήνω να με ταξιδέψουν στις καλοκαιρινές μου αναμνήσεις. Δοκιμάστε τις γαρίδες σε ένα πιάτο που δεν είναι πολύ συνηθισμένο και δημιουργήστε τις δικές σας αναμνήσεις με άρωμα καλοκαιριού.
Γαρίδες Λεμονάτες

Θα χρειαστείτε...
Ingredients:
Instructions:
- Ξεπλένετε και ξεφλουδίζετε τις γαρίδες
- Αφαιρείτε την μαύρη γραμμή στη ράχη της γαρίδας
- Στραγγίζετε τις γαρίδες σε ένα σουρωτήρι
- Ζεσταίνετε το wok και αφού ζεσταθεί ρίχνετε τις γαρίδες, το αλάτι το πιπέρι και την πάπρικα
- Σοτάρετε για 5 λεπτά και προσθέτετε το χυμό του λεμονιού
- Αφήνετε ακόμα δυο λεπτά στην εστία το wok και αποσύρετε
- Προσθέτετε όσο είναι ζεστό λίγο ελαιόλαδο ή μία μικρή κουταλιά βούτυρο και η σάλτσα σας είναι έτοιμη
- Σερβίρετε το πιάτο ζεστό και απολαύστε
Μικρά μυστικά...
- Μπορείτε να προσθέσετε ή να μειώσετε την ποσότητα του λεμονιού σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
- Μπορείτε να συνοδεύσετε αυτό το πιάτο με μία πράσινη δροσερή σαλάτα