Κρέπες Φουρνιστές. Κρέπες γλυκές και αλμυρές. Κρέπες με ότι γέμιση φανταστείτε. Η βασική συνταγή παραμένει ίδια το μόνο που μένει είναι να διαλέξετε αν θα είναι ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή μέρος ενός μπουφέ.
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ένα κυρίως πιάτο με κρέπες και μία βασική γέμιση που μπορείτε να εμπλουτίσετε με όσα υλικά σας αρέσουν και έχετε στη διάθεσή σας. Το πλεονέκτημα που έχει ένα γεύμα με κρέπες είναι ότι ταυτόχρονα μπορείτε να ετοιμάσετε το γεύμα και το επιδόρπιο. Απλά ετοιμάστε παραπάνω ζύμη και αφήστε μερικές κρέπες για να σερβιριστούν μετά το γεύμα με γλυκιά γέμιση, μέλι, πραλίνα φουντουκιού, σοκολάτα ή ακόμα και μαρμελάδα.
Κρέπες Φουρνιστές

Θα χρειαστείτε...
Ingredients:
- Ζύμη για κρέπες
- αυγά - 2
- γάλα - 1 φλ.
- αλεύρι - 1 φλ.
- βούτυρο - 2 κ.σ.
- Γέμιση - Υλικά
- καπνιστό κοτόπουλο - 100 γρ.
- μανιτάρια - 200 γρ.
- μπέικον - 5 φέτες
- τυρί gouda τριμμένο - 100 γρ.
- αλάτι -
- πιπέρι -
- Γέμιση - Κρέμα
- βούτυρο - 2 κ.σ.
- αλεύρι - 4 κ.σ.
- γάλα - 3 φλ.
- αυγό - 1
- μοσχοκάρυδο -
- Επικάλειψη
- κρέμα γάλακτος - 1 μικρή
- τυρί gouda τριμμένο - 100 γρ.
Instructions:
Κρέπες
- Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει δε θέλουμε να βράσει αλλά να μπορεί να ανακατευτεί με ένα κουτάλι
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τις κρέπες στο μπολ (Εικόνα-1)
- Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί πλήρως. (Εικόνα-2)
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και το αλείφουμε με ελάχιστο βούτυρο. Βουτύρωμα χρειάζεται μόνο πριν από την πρώτη κρέπα για να μην κολλήσει στις επόμενες δεν χρειάζεται να το επαναλάβουμε.
- Με μία κουτάλα ρίχνουμε τη ζύμη στο τηγάνι και περιστρέφουμε μέχρι να καλυφθεί όλος ο πάτος με μία λεπτή στρώση. (Εικόνα-3)
- Χαμηλώνουμε λίγο την ένταση της εστίας και τη διατηρούμε σταθερή.
- Σταδιακά εξατμίζεται η υγρασία και η ζύμη σταθεροποιείται (Εικόνα-4)
- Όταν η ζύμη ψηθεί από τη μία πλευρά (Εικόνα-6) τότε με τη βοήθεια μίας σπάτουλας αναποδογυρίζουμε (Εικόνα-6), αφήνουμε για ένα λεπτό ακόμα και αποσύρουμε την κρέπα από το τηγάνι
- Στοιβάζουμε τις έτοιμες κρέπες για να διατηρήσουν τη ζέστη και την υγρασία τους (Εικόνα-7)
Γέμιση
- Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε το βούτυρο
- Μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ψηθεί και να πάρει χρυσαφί χρώμα
- Προσθέτουμε το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου σταδιακά και ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει. Ο στόχος είναι να φτιάξουμε μία κρεμώδη λευκή σάλτσα του είδους της μπεσαμέλ αλλά λίγο πιο ρευστή.
- Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα αποσύρουμε από την εστία, προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε
- Τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε και λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για ακόμα μία φορά
- Ψιλοκόβουμε το καπνιστό κοτόπουλο, το μπέικον και τα μανιτάρια και τα περνάμε λίγο από το τηγανάκι που φτιάξαμε τις κρέπες χωρίς λάδι μέχρι να εξατμιστούν τα επιπλέον υγρά
- Προσθέτουμε το μείγμα στη σάλτσα μαζί με το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε (Εικόνα-8)
- Παίρνουμε μία κρέπα, απλώνουμε μία κουταλιά γέμιση και την τυλίγουμε
- Τις τοποθετούμε δίπλα δίπλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος (Εικόνα-9)
- Όταν τελειώσουμε περιχύνουμε με μία μικρή κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με τυρί και σκεπάζουμε το σκεύος
- Ψήνουμε στους 180C για 20-25 λεπτά
Μικρά Μυστικά...
- Μπορείτε να προετοιμάσετε τις κρέπες μία μέρα νωρίτερα για να συντομεύσετε το χρόνο παρασκευής
- Επίσης μπορείτε να ετοιμάσετε όλη την παρασκευή από την προηγούμενη μέρα, να αποθηκεύσετε στο ψυγείο και απλά να ψήσετε την επόμενη
- Για τη σάλτσα δεν υπάρχουν κανόνες, άλλοι την προτιμούν πιο ρευστή και άλλοι πιο συμπαγή. Αν την επιθυμείτε πιο ρευστή προσθέστε γάλα ενώ αν την προτιμάτε πιο συμπαγή μην το χρησιμοποιήσετε όλο
- Μπορείτε να φτιάξετε περισσότερες κρέπες και να τις χρησιμοποιήσετε σαν επιδόρπιο με πραλίνα φουντουκιού και ξυρούς καρπούς με μία μπάλα παγωτό.
- Η συνταγή είναι για περίπου 10 κρέπες, αλλά η ποσότητα που θα προκύψει είναι ανάλογη με το μέγεθος του φλιτζανιού και του τηγανιού που θα επιλέξετε.