Λατρεύω τα κέικ για πρωινό, ειδικά όταν συνοδεύονται από ένα ποτήρι γάλα. Τα muffins είναι μικρά, ατομικά και επιλέγοντας αγαπημένες γεύσεις, όπως τα banana chocolate chip muffins, μπορούμε να κερδίσουμε και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες, τα παιδιά… 🙂
Επέλεξα λοιπόν αυτή τη συνταγή όταν φιλοξένησα δύο μικρά ζουζουνάκια που τους έχω αδυναμία και ήθελα το πρωί να ξυπνήσουν και να βρουν ένα πιο ιδιαίτερο πρωινό. Στο παρελθόν είχαμε φτιάξει οι τρεις μας σε ένα απόγευμα πάνω από 30 muffins που ήταν όλα μοναδικά. Κανένα δεν έμοιαζε με το άλλο. Είχα φτιάξει μπόλικο μείγμα σε μία λεκάνη και είχα προμηθευτεί με όσα υλικά μπορούσα να φανταστώ για διακόσμηση. Τρούφα σε όλα τα χρώματα, σταγόνες κουβερτούρας, καρύδα, σιρόπι σοκολάτα, καραμέλα και βύσσινο, τριμμένο καρύδι, λεπτές φλούδες αμυγδάλου και σκόνη κακάο για να σοκολατένια ή δίχρωμη εμφάνιση.
Η μαμά τους καθώς και η δική μου έμεινε άφωνη με το αποτέλεσμα. Ήταν πολύ διασκεδαστικό και δημιουργικό απόγευμα και έχω μετανιώσει που δεν έχω φωτογραφικά ντοκουμέντα τόσο από το αποτέλεσμα όσο και από τη διαδικασία. Το μόνο εύκολο βέβαια είναι να κανονίσω να το επαναλάβουμε. 🙂
Στη συγκεκριμένη εκτέλεση επέλεξα Σοκολάτα – Μπανάνα είναι ένας κλασσικός συνδυασμός και πολύ αγαπημένος. Η μπανάνα λόγω της βελούδινης υφής, της απουσίας περιττών υγρών συγκριτικά με τα περισσότερα φρούτα και της φυσικής γλυκύτητας της έχει χρησιμοποιηθεί πολύ στη ζαχαροπλαστική και υπάρχει πληθώρα συνταγών κέικ που την περιλαμβάνουν.
Επέλεξα η σοκολάτα να έχει μία διακριτική εμφάνιση με τη μορφή σταγόνων από κουβερτούρα μέσα στη ζύμη γιατί ήθελα να αναδείξει το άρωμα της μπανάνας και όχι να το επικαλύψει. Θα μπορούσε όμως εναλλακτικά να μην περιέχει μέσα τη σοκολάτα. Μία εναλλακτική πρόταση θα ήταν να φτιάξουμε μια ganache σοκολάτας και να τα καλύψουμε με μία ελαφριά στρώση κάνοντας τα banana chocolate chip muffins μας ακόμα πιο δελεαστικά στους λάτρεις της σοκολάτας.
Οι επιλογές είναι άπειρες και μπορείτε να διαλέξετε εσείς τον αγαπημένο σας συνδυασμό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Banana Chocolate Chip Muffins

Τα banana chocolate chip muffins είναι μία γρήγορη συνταγή για όταν θέλουμε ένα νόστιμο και εντυπωσιακό πρωινό.
Ingredients:
- φαρίνα - 300 γρ.
- baking powder - 2 κ.γ.
- αλάτι - 1/4 κ.γ.
- βούτυρο - 100 γρ
- ζάχαρη - 200 γρ
- αυγά - 3
- βανίλιες - 3
- μπανάνες - 2
- γάλα - 100 γρ.
- καβουρδισμένο αμύγδαλο τριμμένο - 50 γρ
- τριμμένο καρύδ - 50 γρ
- σταγόνες κουβερτούρας - 180 γρ.
Instructions:
- Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο λευκό μείγμα. Το κατάλληλο μίξερ για αυτή τη συνταγή είναι αυτό.
- Ανακατεύουμε τη φαρίνα, το baking powder και το αλάτι και το προσθέτουμε στο μείγμα που προέκυψε από το πρώτο βήμα
- Πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και τις προσθέτουμε στο μέιγμα
- Προσθέτουμε τα αυγά και τις βανίλιες και ανακατεύουμε με το μίξερ
- Έπειτα προσθέτουμε το γάλα, τις σταγόνες κουβερτούρας, το αμύγδαλο και το καρύδι και ανακατεύουμε ξανά
- Το μείγμα είναι έτοιμο και το μοιράζουμε σε φόρμα σιλικόνης για muffins. Αν δεν έχετε φόρμα σιλικόνης πολλαπλών θέσεων θα τα βρείτε εδώ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20′ στους 200 βαθμούς
Μικρά Μυστικά...
- Για να βεβαιωθούμε ότι τα muffins έχουν ψηθεί χρησιμοποιούμε ένα στεγνό λεπτό μαχαίρι, το βυθίζουμε σε ένα από τα muffins, αν το μαχαίρι βγει στεγνό χωρίς ζύμη τότε είναι έτοιμα.
- Μπορούμε επίσης να τα βυθίσουμε σε υγρή κουβερτούρα για να αποκτήσουν σοκολατένια επικάλυψη
- Μπορείτε να αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη και να δημιουργήσετε με χρωματιστό γλάσο, επικάλυψη ζαχαρόπαστας ή με πολύχρωμη ζάχαρη.
- Αν θέλετε να τα παρουσιάσετε σε ένα μπουφέ μία καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε καραμελόχαρτα για πιο εορταστική εμφάνιση, μπορείτε να τα προμηθευτείτε από εδώ.