Λαχταριστά μπισκότα, γιατί όλα είναι πιο όμορφα όταν απολαμβάνεις φρεσκοψημένα μπισκότα. Μπορεί το βασικό συστατικό να είναι οι νιφάδες βρώμης και γι αυτό να ακούγονται σε πολλούς σαν μία συνταγή από τις πολλές που θέλουν να σε μάθουν να τρέφεσαι σωστά θυσιάζοντας τη γεύση για τα θρεπτικά στοιχεία. Όμως όποιος τη δοκιμάσει θα καταλάβει πως υπάρχουν τροφές που με τους κατάλληλους συνδυασμού δημιουργούν ένα τόσο γευστικό αποτέλεσμα που ξεχνάς από τι αποτελείται.
Ήμουν περίεργη να δω το γευστικό αποτέλεσμα όταν βρήκα αυτή τη συνταγή και τελικά η περιέργεια πολλές φορές μας οδηγεί σε ανέλπιστα μονοπάτια. Η βασική ζύμη είναι μία αλλά το τι θα αποφασίσετε να προσθέσετε είναι δική σας επιλογή.
Θέλετε τα μπισκότα σας να είναι σοκολατένια, με ξηρούς καρπούς, με επικάλυψη, με αποξηραμένα φρούτα, μαλακά ή τραγανά; Το σίγουρο είναι ότι θα εκπλαγείτε από τη γεύση και θα απολαμβάνετε ένα γευστικό και ταυτόχρονα υγιεινό σνακ για όλη την οικογένεια. Τα δικά μου μπισκότα είχαν κομματάκια λευκής σοκολάτας, καβουρδισμένο αμύγδαλο και από πάνω λευκές σοκολατένιες νιφάδες. Τα δικά σας;
Λαχταριστά Μπισκότα

Θα χρειαστείτε...
Ingredients:
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 250 γρ.
- μαργαρίνη - 250 γρ.
- νιφάδες βρώμης - 200 γρ.
- μαύρη ζάχαρη - 150 γρ.
- κονιάκ - 20 γρ.
- baking powder - 12 γρ.
- ξύσμα - 1/2 πορτοκάλι
- κανέλα - 1 γρ.
- βανίλια - 2 δόσεις
Instructions:
- Βάζετε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ.
- Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές
- Πλάθετε μικρά μπαλάκια
- Τοποθετείτε τα μπαλάκια σε βουτυρωμένο ταψί ή σε ταψί με λαδόκολλα
- Πιέζετε με ένα πιρούνι στο κέντρο ώστε να αποκτήσουν κυκλικό σχήμα και γυρνάτε από την ανάποδη πλευρά που η επιφάνεια έχει παραμείνει λεία.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στη χαμηλή σχάρα στους 180 C για 25-30 λεπτά
Μικρά μυστικά...
- Ο χρόνος ψησίματος παίζει ρόλο στην υφή του μπισκότου.
- Αν είστε λάτρεις των soft cookies τότε 20-25 λεπτά είναι αρκετά.
- Αν πάλι προτιμάτε τα μπισκότα σας τραγανά θα πρέπει να τα ψήσετε 30-35 λεπτά.
- Πασπαλίστε τα μπισκότα με τριμμένους ξηρούς καρπούς ή κομματάκια λευκής σοκολάτας ή σοκολάτας γάλακτος.
- Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε στο μείγμα και σταφίδες αποξηραμένες
Καλή επιτυχία!!