Η Γαριδομακαρονάδα είναι αγαπημένο πιάτο σε κάθε χώρα που βρέχεται από θάλασσα. Υπάρχουν ίσως περισσότερες παραλλαγές και από τα είδη της γαρίδας. Το καλοκαίρι όμως προτιμώ αυτή την ελαφριά εκδοχή με δροσερή λαχανικά και φρέσκια ντομάτα, στην Ελλάδα άλλωστε το καλοκαίρι οι ντομάτες είναι παντού. Έχουν έντονο άρωμα, δυνατή γεύση και αναδεικνύουν την αγαπημένη γεύση της γαρίδας. Μπορεί να υπάρχουν συνταγές ριζότου εξίσου γευστικές αλλά οι γαριδομακαρονάδες δύσκολα χάνουν στη σύγκριση. Το μακαρόνια ρουφάει όλη τη γεύση ενώ το ρύζι έχει πιο έντονη παρουσία και δεν υποτάσσει εύκολα τη γεύση του. Αρωματίζεται αλλά δεν καταλαμβάνεται από το άρωμα της γαρίδας. Στη γαριδομακαρονάδα το μεγαλύτερο μυστικό εκτός βέβαια από το να είναι οι γαρίδες όσο πιο φρέσκιες γίνεται, είναι να βράσουν τα μακαρόνια στο ζωμό γαρίδας. Μετά από αυτό το βήμα είναι λίγα αυτά που πρέπει να κάνουμε για να δημιουργήσουμε ένα πιάτο που όλοι θα λατρέψουν.
Γαριδομακαρονάδα

Θα χρειαστείτε...
Ingredients:
Instructions:
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι
- Βάζουμε σε ένα πουγκί από τούλι τα κεφάλια και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Σε αυτό το ζωμό γαρίδας αφού αφαιρέσουμε το πουγκί με τα κεφάλια θα βράσουμε τα μακαρόνια.
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο
- Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες καρέ (μικρά τετραγωνάκια)
- Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μούλτι και τις προσθέτουμε στη κατσαρόλα
- Αφήνουμε να ψηθεί η σάλτσα και προσθέτουμε τις γαρίδες.
- Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια στο ζωμό γαρίδας σύμφωνα με το χρόνο βρασίματος που αναγράφεται στο πακέτο.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα τις γαρίδες και συνεχίζουμε τη βράση για 5-10 λεπτά ανάλογα το μέγεθος της γαρίδας. Η γαρίδα δεν χρειάζεται περισσότερο ψήσιμο γιατί στεγνώνει και χάνει τη γεύση και τη συνοχή της.
- Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα τα σερβίρουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε τη σάλτσα και τις γαρίδες. Μπορείτε να πασπαλίσετε με τυρί της αρεσκείας σας ή να την απολαύσετε σκέτη.
Μικρά μυστικά...
- Τα μακαρόνια δεν χρειάζεται να βράσουν στη σάλτσα στη προκειμένη περίπτωση γιατί έχουν απορροφήσει όλα τα αρώματα της γαρίδας από το ζωμό στον οποίο έβρασαν. Αν όμως το επιθυμείτε προσθέστε τα μακαρόνια στη σάλτσα για 1-2 λεπτά.