Τυρένια κρουασανάκια. Για να μην σας μπερδέψω η ζύμη δεν είναι η ζύμη για κρουασάν απλά του έδωσα αυτό το σχήμα και από εκεί πήραν και την ονομασία. Όμως είναι μία ζύμη εύκολη, αφράτη και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ακόμα και σαν βάση για πίτσα.
Φυσικά μπορείτε και να την γεμίσετε με ότι φανταστείτε. Μπορεί αυτή να είναι μία απλή εκδοχή της αφού περιέχει τυρί αλλά μπορείτε να προσθέσετε αλλαντικά ή να την αλλάξετε τελείως μετατρέποντάς την σε γλυκό γεμίζοντας τη ζύμη με κομματάκια κουβερτούρας ή μαρμελάδα.
Εύκολη ζύμη, πολλές παραλλαγές, πολλές μερίδες αποτελούν μία καλή ιδέα για πάρτι ή μπουφέ. Φτιάχνοντας μία μεγάλη ποσότητα ζύμης μπορείτε να κάνετε μία ποικιλία με αλμυρά «κρουασανάκια» και άλλη μία με γλυκά και να γλιτώσετε χρόνο ενώ παράλληλα θα εντυπωσιάσετε με την διαφορετικότητα των μεζέδων.
Τυρένια κρουασανάκια

Θα χρειαστείτε...
Ingredients:
- Για τη ζύμη
- γάλα - 1 ποτήρι
- μαγιά φρέσκια - 60 γρ.
- αλεύρι - 1 κιλό
- λάδι - 1/2 ποτήρι
- ζάχαρη - 1 κ.γ.
- αυγό - 1
- αλάτι - 1/2 κ.γ.
- Για τη γέμιση
- μυζήθρα - 1/4 κιλού
- ανθότυρο - 1/4 κιλού
- ασπράδι αυγού - 1
- Για την επάλειψη
- αυγό - 1
- ελαιόλαδο - 1 κ.σ.
Instructions:
- Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε τη μαγιά
- Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το μείγμα της μαγιάς με το γάλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε. (Φωτογραφία - Βήμα 1)
- Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε γιατί μπορεί να μην το χρειαστούμε όλο. Οι καιρικές συνθήκες και η θερμοκρασία επηρεάζουν τη ζύμη και άλλες φορές θα χρειαστούμε όλη τη ποσότητα ενώ κάποιες άλλες μπορεί να περισσέψουν 150- 100 γρ. Ο στόχος είναι το ζυμάρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης και τα χέρια μας όπως απεικονίζεται παρακάτω (Φωτογραφία - Βήμα 2)
- Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 30-40 λεπτά. (Φωτογραφία - Βήμα 3)
- Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 12 μπαλάκια (Φωτογραφία - Βήμα 4)
- Χωρίζουμε τα μπαλάκι σε δύο διαφορετικά σημεία (Φωτογραφία - Βήμα 5)
- Γιατί μέχρι να τα ανοίξουμε θα ξαναφουσκώσουν όπως φαίνεται στη φωτογραφία παρακάτω και θα κολλήσουν μεταξύ τους αν τα αφήσουμε όλα στην λεκάνη (Φωτογραφία - Βήμα 6)
- Παίρνουμε ένα μπαλάκι και το απλώνουμε σε κυκλικό σχήμα πάνω σε ένα πιάτο (Φωτογραφία - Βήμα 7)
- Το χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη. Προσθέτουμε τη γέμιση και κλείνουμε από αριστερά και δεξιά και στην συνέχεια τυλίγουμε προς το κέντρο (Φωτογραφία - Βήμα 8)
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί (Φωτογραφία - Βήμα 9) και τα αλείφουμε με το μείγμα αυγού και λαδιού
- Ψήνουμε στους 180 C για 25 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις πάνω και κάτω
Μικρά μυστικά...
- Για τη γέμιση σουρώστε καλά τη μυζήθρα και ανακατέψτε με τον ανθότυρο.
Προσθέστε ένα ασπράδι αυγού και ανακατέψτε καλά για να μη σας χυθεί έξω από τα κρουασανάκια. - Μπορείτε στη γέμιση να βάλετε κι άλλα υλικά της αρεσκείας σας ή διαφορετικά τυριά
- Αν χωρίσετε το μπαλάκι σε 6 ή 8 ίσα τρίγωνα θα φτιάξετε με την ίδια ποσότητα ζύμης περισσότερα κομμάτια πιο μικρά ιδανικά για μπουφέ ή πάρτι.
- Για να σιγουρευτείτε ότι έχουν ψηθεί σωστά ελέγξτε τα από την κάτω πλευρά